Byg dit eget sommerhus
Det er en stor mundfuld at kaste sig over selv at bygge eller at få opført en helt ny bolig – særligt hvis man er novice ud i isolering, bebyggelsesprocenter og tagkonstruktioner. Et godt sted at starte kunne derfor meget vel være at opføre et sommerhus på en af de fritidsgrunde, der for øjeblikket er til salg i Danmark.

Fritidsgrund Kalmar Huse
Fortsat Stigende bolig pris

Sommerhusgrundene er lige så mangfoldige som de huse, der kan opføres på dem. Men når det kommer til at vælge den helt rigtige grund, er det væsentligt at gøre sig umage og finde lige den beliggenhed, man drømmer om – og har råd til.

I modsætning til alt det, du placerer på grunden, er fritidsgrunden jo ikke sådan at flytte; så længes du efter lange weekender og sommerferier i fred og idyl, er det en god ide at sikre, at den nye sommerhusgrund ikke ligger lige op ad store, trafikerede veje, togskinner eller andre støjgener.

Ligeledes kan du også undersøge grundens beliggenhed i forhold til store regnskyl og solens bane – på den måde undgår du, at dine fremtidige sommeraftener kommer til at foregå i fuld skygge på en sumpet grund.

BoligEkstra.dk findes der på hver fritidsgrund, der for øjeblikket er udbudt til salg, et kort over støjen, solens bane og risikoen for oversvømmelse, som kan hjælpe dig med at finde den bedste beliggenhed til dine fremtidige byggerier.

Fritidsgrund Kalmar Huse
Fortsat Stigende bolig pris

Priserne varierer
Ligesom priserne på fritidshuse og sommerhuse kan variere, kan priserne på fritidsgrunde - sommerhusgrunde naturligvis også. Fritidsgrunde sælges for beløb helt ned under 100.000 kroner og op til enorme millionpriser. De billigste grunde ligger ofte i de landsdele, der normalt trækker boligmarkedets laveste priser; Nordjylland, Lolland og Falster.

Omvendt kan landets dyreste fritidsgrunde, sommerhusgrunde ofte findes i de attraktive ferieområder langs kysterne på eksempelvis Fanø, i Skagen, Nordsjælland og Fjordlandet der nu ligger 45 min fra københavn, også løbe op i store summer.

Fritidsgrunde og helårsgrunde
Ofte er fritidsgrunde lette at identificere, fordi de tit ligger i sommerhusområde. Men fritidsgrunde kan også ligge i områder blandt almindelige helårshuse, og her skal man være opmærksom - vil man bygge på en fritidsgrund, må man som udgangspunkt nemlig ikke bruge huset til helårsbeboelse. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvad det er for en type grund, man har i tankerne, inden man går i gang med de helt store forberedelser med byggeprojektet.

Der er også forskellige lovkrav til, om man bygger et fritidshus eller et helårshus - eksempelvis er der andre krav til, hvordan isoleringen skal være i et helårshus end i et fritidshus, og helårshuse kan derfor i nogle tilfælde være dyrere at bygge.

Fritidsgrund Nordsjælland
116 m2 Finn – byg selv fritidshus
DKK 553.799,00

Pool, shelter eller anneks?
Udover selve sommerhuset er der en lang række ting, man også skal have med i overvejelserne, når man skal finde den helt rigtige fritidsgrund. Er man udendørstypen, skal man tænke over, hvordan man vil udnytte kvadratmeterne på grunden, der ikke går til boligen. Skal frokosten tilberedes i det fri, kan man overveje at etablere en bålplads, mens andre hellere vil skrue op for komforten og prioritere plads til en pool. Til de overnattende gæster kan man få ekstra plads i et anneks eller i et shelter, hvis man er typen, der elsker at sove under stjernehimlen en lun sommernat.

Kun fantasien sætter grænsen for, hvordan fritidsgrunden til dit drømme-sommerhus skal se ud. På BoligEkstra.dk kan du finde præcis den fritidsgrund, der passer til dine behov. Start søgningen her.