søg her:
XpDetail Online

BoligEkstra.dk FAQ

FAQ = Ofte stillede spørgsmål (Frequently asked questions)
Har du problemer eller spørgsmål til BoligEkstra.dk, Eller til din Online ejendomsmægler portal, stil dem her.

BoligEkstra.dk er en web-baseret bolig platform, der hjælper alle involverede parter i en ejendomshandel. BoligEkstra.dk giver alle mulighed for at spare mange penge og benytte den digitale platform til promovering og besvarelse af spørgsmål, download blanketter, formularer osv.

Har du et spørgsmål, så stil det her, eller find svar i allerede stillede spørgsmål.


Bolighandel
27-02-2021
Tonny Parnell

Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?  

Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

Går du og overvejer at købe hus? Så skal du være opmærksom på, de fælder man kan rende i. Hvis ikke kan det blive dyrt. Læs mere om hvad du skal holde øje med, og hvad du kan spare ved at gøre det, lige her!

Inden du underskriver købsaftalen, er det en god idé at have helt styr på detaljerne omkring den bolig, du har kig på. Hvis ikke kan der undervejs komme grimme overraskelser i dit livs investering, og det kan blive endnu dyrere. Hvis du er på udkig efter drømmeboligen er det oplagt at kigge lidt på finansieringen heraf. Her kan du læse om, hvilke dokumenter du skal have styr på, hvis du skal til møde med et kredit- eller pengeinstitut. Herunder er listet nogle af de mest væsentlige ting at have i mente, når du er på husjagt.

Begrænset lokalplaner

Har du fundet en lækker ejendom, som bare liiige mangler en ekstra etage, eller som du drømmer om senere skal udstyres med solceller på taget? Så skal du være opmærksom på, om der er begrænset lokalplaner. Lokalplaner eller servitutter for matriklen kan indeholde mange begrænsninger, hvor de eksempelvis kan forhindre at:

  • Du kan bygge til
  • Inddrage loftet til beboelse

Du kan få solceller på tagetYdermere kan du i disse papirer se, om der er planer om kontorbyggeri på din vej senere hen, hvilket kan resultere i øget trafik. En vigtig overvejelse hvis man for eksempel er børnefamilie eller har planer om at blive det.

Kloakering og brønde

Noget som oftest bliver glemt under boligkøb, er det der foregår under jorden, og derfor er skjult for det blotte øje. Det kan dog være mindst lige så vigtigt at have kendskab til, da det kan blive dyrt at rette op på senere hen.

Separatkloakering

Ved du om der er planer om separatkloakering på grunden, som ejendommen er bygget på? Det er i hvert fald værd at undersøge, da den enkelte boligejer i mange af disse tilfælde er ansvarlig for at grave ekstra kloakrør eller faskine ned. Umiddelbart lyder det måske ikke så slemt, men udgifterne hertil kan komme op og ramme 100.000 kr. Og det er da de færreste, der har plads i budgettet til uventede omkostninger af den kaliber.

Ældre brønde og kloakledninger

Normalt går man ud fra, at brønde og kloakledninger af ældre dato i beton materiale kan holde i ca. 50 år. Efterhånden som tiden skrider frem forøges risikoen for revner eller kollaps, som kan betyde, at brønden eller kloakledningerne skal graves op og udskiftes. De fleste glemmer disse under huskøb, da det normalt ikke er noget, som bliver tjekket op på. Det kan du dog selv gøre eksempelvis ved at lave en kamera undersøgelse. Afslører denne fejl og mangler, er sælgeren forpligtet til at betale.

Ulovlig beboelse

I nogle huse vil man se, at eksempelvis førstesalen er indrettet til beboelse og tidligere har været brugt til dette formål. Det kan dog være ulovligt, hvis etagen ikke er godkendt til det af kommunen. Derfor er det en god idé at tjekke op på, om alt er i overensstemmelse med kommunens reglement. Det kan du blandt andet se inde på bygnings- og boligregistret BBR. Her skal du dog tage højde for, at det i nogle tilfælde ikke er de rigtige oplysninger, der står registreret.

Forurenet grund

I Danmark er der mere end 40.000 forurenede grunde. Havner du i besiddelse af en sådan, kan det koste meget dyrt. Faktisk kan du komme af med flere hundredetusinde kroner i forsøget på at rense en forurenet grund. I visse tilfælde bliver man dækket af den udvidede ejerskifteforsikring, da ejendomsmægleren eller sælgeren har pligt til, at oplyse hvorvidt grunden er forurenet eller ej. Det er dog ikke altid tilfældet, og derfor kan du selv lave et baggrundstjek via Danmarks Miljøportal.

Tag

Når du kigger på ejendom, er det et must at have styr på tagets tilstand. Du vil kunne finde informationer om tagets restlevetid og synlige skader i tilstandsrapporten. Denne er dog teoretisk, og derfor kan tagets tilstand altså både være bedre eller dårligere end forventet. At udskifte et tag kan hurtigt komme op og koste et par hundredetusinde kroner, og derfor kan det være en god idé at foretage sin egen inspektion for at minimere chancen for ubehagelige overraskelser. Du kan muligvis selv hoppe op på taget og i loftsrummet for at se efter løse tagmaterialer og vandskjolder.

Prisen på fjernvarme

Priserne på fjernvarme kan variere meget. Også inden for samme område. Generelt set er det en billig løsning, men du skulle gerne undgå at blive en af de uheldige. Det handler om, hvilket selskab du er tilknyttet, hvor der i 2017 kunne være op til 18.500 kr. i forskel i pris, alt efter hvor du var fjernvarmekunde. At prisen kan svinge så meget for at varme en ordinær bolig op kan virke utrolig, men det er en vigtig detalje at have styr på. Hos Energitilsynet kan du tjekke de lokale priser på fjernvarmeværk, og se om du er forpligtet til at tilknytte dig et specifikt fjernvarmeværk i den kommune, du overvejer at flytte til.

Terræn

Det område, som din potentielle bolig ligger i, kan betyde meget for hvordan ejendommen vil klare sig ved kraftige regnskyl eller oversvømmelse fra åer, søer eller hav i nærområdet. Lad os være ærlig. Vi bor i Danmark, hvilket betyder at der er god chance for regn, og derfor er det en god idé at tjekke op på, hvordan boligen ligger i forhold til en ovenstående situationer. Det, du skal være opmærksom på, er følgende:

  • Skråner jorden ind mod huset? Så løber regnvandet fra skybrud direkte ind i huset, hvilket kan forårsage store skader.
  • Er der tilligemed flisebelægning? Så kan vandet ikke trænge igennem, og herved er der forøget chance for vand inden døre.
  • Er kloakeringen i området stor nok til at håndtere større mængder regn eller vand?

Du skal derfor have styr på om terrænet falder væk fra huset med minimum 2 cm for hver meter. Du kan tjekke, om der er risiko for oversvømmelse på den grund, du har udset dig på dingeo.dk ved at indtaste adressen.

Fugtproblemer

Fugtproblemer er en af de ting, som kan ligge godt gemt, og som derfor bliver opdaget for sent i nogle tilfælde. Det kan dog være til megen besvær og til en dyr pris, hvis ejendommen er ramt.

I kælderen

Kælderen fungerer som husets fundament. Desværre er det her man ofte ser fugt brede sig, og det kan give fatale følger. Blandt andet kan man få skader på boligens materialer og konstruktioner samt få skimmelsvamp. Skimmelsvamp er ikke at spøge med, da det kan forårsage allergi og andre mere alvorlige sygdomme. Fugten stammer fra jorden omkring huset. Man kan gå fugt i forkøbet ved at få lavet et omfangsdræn. Det koster omtrent 2000 kr. pr. løbende meter kældervæg og er helt sikkert investeringen værd. Det kan nemlig blive meget dyrere, hvis man skal reparere ovenstående skader og følger. De tegn du skal kigge efter, i det hus du overvejer at investere i, er blandt andet puds og maling, der skaller af eller pletter på væggene. Stoler du ikke på egen dømmekraft, kan du ansætte en byggesagkyndig til at komme med en vurdering.

På badeværelset

Flere købere er dog mere opmærksom på muligheden for fugt i badeværelset. Måske fordi denne potentielt kan springe mere i øjnene. Hvis der i badeværelset er revnede eller generelt dårlige fuger, revner eller løse fliser, er der fare for ekstreme fugtskader og skimmelsvamp. Yderligere skal du holde øje med misfarvning på vægge og lofter i rummene op til badeværelset. Dette kan nemlig være et tegn på, at der siver vand ud fra badeværelset.


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

Page: 1
[1] 2 >
11-03-2021


Advokatforbehold.

Advokatforbehold
Når sælger og køber er blevet enige om prisen, vil ejendomsmægleren typisk fremsende et køber-oplysningsskema, hvor du skal udfylde dine oplysninger, herunder hvilken boligadvokat du ønsker at benytte.

....
Bolighandel Advokatforbehold.

02-03-2021


Beregn mit boliglån

Låneberegnere til boliglån

Her på siden kan du regne på dine muligheder med et boliglån. Tast blot dine oplysninger ind i låneberegnerne, så kan du bl.a. se, hvad du har råd til, sammenligne vores forskellige låntyper, beregne friværdi mv.

....
Bolighandel Beregn mit boliglån

02-03-2021


Hvad er ejerudgift?

Hvad er en "ejerudgift" og hvad dækker det over
Hvis du er på jagt efter en bolig, er du med garanti stødt på begrebet ejerudgift pr måned i ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Find ud af, hvad det dækker over, og hvad du skal være opmærksom på.

....
Bolighandel Hvad er ejerudgift?

02-03-2021


Hvad er ejendomsværdiskat?

Ejer du en bolig, og bor du der selv, skal du betale ejendomsværdiskat. Men hvordan bliver ejendomsværdiskatten opkrævet, og hvor stort et beløb er der tale om? Få svarene her.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsværdiskat?

02-03-2021


Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

Ejer du en bolig, Som boligejer skal du betale både ejendomsskat og grundskyld samt ejendomsværdiskat, og det kan være en kompliceret størrelse at få overblik over. Her kan du læse mere om den ene del – ejendomsskat og grundskyld.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

01-03-2021


Hvad er en PDF File

Hvad er en PDF file
Portable Document Format er et åben standard-filformat skabt af Adobe Systems i 1993. Det blev til en ISO-standard i 2008. PDF

....
Bolighandel Hvad er en PDF File

27-02-2021


Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

Boliglån - hvilke dokumenter skal du have styr på?>br /> Det er de færreste, som har råd til at betale en ejerbolig kontant, og derfor benytter langt de fleste sig af at tage et lån i banken, når de skal erhverve sig ny ejerbolig. En af de første skridt mod et boliglån er selvsagt at holde et møde med banken eller et realkreditinstitut, men har du styr på, hvilke dokumenter og informationer du skal medbringe

....
Bolighandel Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

26-02-2021


Hvad er en elinstallationsrapport?

Hvad er en elinstallationsrapport?
Når du skal købe eller sælge et hus, bliver der i de fleste tilfælde udarbejdet en elinstallationsrapport som led i huseftersynsordningen. Her kan du se, hvad en elinstallationsrapport indeholder.

....
Rapporter Hvad er en elinstallationsrapport?

26-02-2021


Hvad er liggetids-pest?

Har du hørt om liggetids-pest, og hvordan det kan skade dit boligsalg? Hvis ikke så se med her, og få 3 gode råd til hvordan du kan undgå at blive ramt.

....
Bolighandel Hvad er liggetids-pest?

22-02-2021


Om salg uden mægler

Om salg uden mægler

Salg af boliger i Danmark sker oftest gennem en ejendomsmægler. Men har man mod på og kræfter til selv at stå for salget af sin bolig, kan der både være penge og frustrationer at spare.

....
Bolighandel Om salg uden mægler

17-02-2021


Gennemgang af købsaftale

Gennemgang af købsaftale
Købsaftalen indeholder de forskellige vilkår, som indgår i handlen. Disse vilkår skal tydeligt angive hvem, der sælger hvad til hvem, og hvilke betingelser der indgår i handlen. Når køber og sælger har underskrevet købsaftalen, er de begge bundet af den. Købsaftalen indeholder bl.a.:

....
Bolighandel Gennemgang af købsaftale

17-02-2021


Tinglysning af skøde

Tinglysning af skøde
Få professionel hjælp til udarbejdelse og tinglysning af skøde
BoligEkstra.dk samarbejder med Boligadvokater der til en fair pris,  sikrer dig en juridisk korrekt udarbejdelse af skøde og tinglysning heraf. Samtidigt er du sikret professionel rådgivning gennem hele forløbet fra din personlige boligrådgiver.

....
Bolighandel Tinglysning af skøde

16-02-2021


Boligguide – FAQ om bolighandel

Boligguide – FAQ om bolighandel
Spar penge ved selvsalg
Det er meget populært blandt danskere at foretage et selvsalg af sin bolig. Fordelene er da heller ikke til at overse, da du kan spare mange tusinde kroner. Samtidig har det aldrig været nemmere at sælge sin bolig selv, da du kan annoncere for din bolig online. Brug BoligEkstra.dk som boligguide

....
bolighandel Boligguide – FAQ om bolighandel

16-02-2021


Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter?
Servitutter kan gælde for alle typer ejendomme. Det gælder altså både for rækkehuse, sommerhuse, enfamiliehuse, etageejendomme eller byggegrunde.

....
Bolighandel Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

16-02-2021


Salgsopstilling

Hvad er en salgsopstilling? 
En salgsopstilling er en salgspræsentation af en bolig og indgår som en del af selve købsaftalen. Salgsopstillingen indeholder en beskrivelse af den omtalte ejendom, med tilhørende fotografier, tekniske data og en plantegning. Den indeholder derudover oplysningerne om grundens arealer, forbrug af vand, varme og el, forslag til finansiering af købet og offentlig registrering etc. 

....
Bolighandel Salgsopstilling