De perfekte billeder til din boligannonce

Skal du til at oprette en boligannonce og vil gerne spare lidt penge ved at skære fotografen fra? Det kan sagtens lade sig gøre, hvis du selv formår at tage gode billeder. Her finder du en guide til, hvordan du sikrer dig billeder, som står knivskarpt!

I salget af din bolig er noget af det vigtigste, at dine ejendomsbilleder lokker potentielle købere til at klikke på netop din annonce. Det kan midlertidigt være svært at leve op til de krav, der er til gode billeder, fordi man i dag er blevet vant til det perfekte. I dag bruger mange deres telefon til at fotografere, uanset hvad billederne skal bruges til. I den sammenhæng er der mange, som laver en tilsyneladende lille fejl, som faktisk har stor betydning. Her hos BoligEkstra ser vi nemlig ofte, at vores sælgere glemmer at have kameravinklen med i deres overvejelser, når de tager billeder til deres boligannonce. Vi råder altid til, at man holder telefonen i en liggende-position på langs, da det passer bedst til layoutet på vores hjemmeside, og derved giver det bedste resultat. Nedenfor kan du læse om grundreglerne for, hvordan du tager billeder, som fremstiller din bolig bedst muligt. Få eventuelt inspiration ved at kigge på de andre boligannoncer her på siden.

Undgå amatørfotos – vælg de professionelle

Når en køber sidder og kigger efter en bolig, er det let at springe hen over de boliger med kedelige billeder. Er billederne af boligen amatørfotos, der gør rummene mindre, mørkere og forvrænger proportionerne, virker boligen ikke attraktiv. Man drages af flotte billeder – haver taget i godt vejr, rum der fremstår store og lyse. Derfor er det vigtigt at ofre det forholdsvis beskedne beløb på at få besøg af en professionel boligfotograf.

Bolig Ekstra fremvisning

Du kan sagtens bruge telefonen

Mange telefoner er i dag udstyret med et godt kamera, som sagtens kan bruges, når du skal tage billeder til din bolig. Huawei og iPhone har for eksempel lanceret mobiler med mange specialfunktioner og kunstig intelligens. Det vil sige, at du kun behøver at tage billedet, hvor smartphonen automatisk tilretter indstillingerne til omgivelserne. Generelt hvis man skal tage billeder af høj kvalitet, kan man have gavn af at bruge et spejlreflekskamera. Det skyldes, at der i et sådant kamera sidder en større sensor, som kan opfange mere lys end de mindre sensorer, og derfor bliver billedet renere, og der vil opstå mindre støj. Yderligere er objektiverne (populært kaldet linser) i kameraet af højere kvalitet end i en telefon. Fordi glasset er af denne kvalitet, kan billederne fremstå skarpere. For at tage gode billeder til din annonce behøver du dog langt fra et så kompliceret kamera. Forskellen vil ikke være synlig i det format der er tale om når det bliver lagt på en hjemmeside eller lignende til en salgsannonce.

Stativet er en brugbar rekvisit

Skal du tage billeder af hele rum, bliver det oftest et bedre resultat, hvis du placerer dit kamera eller din telefon på et stativ. Det gør fotoet skarpere, og dermed opnår du en bedre kvalitet. Ved nærbilleder får du dog de bedste vinkler ved håndholdt kamera.

Lyset er altafgørende

Lyse billeder tiltrækker øjet på en positiv måde og sælger bedre i forhold til mørkere fotos. Når rum har et godt lys, ser de mere rummelige og indbydende ud. Det er derfor vigtigt, at du bestræber dig på at tage billeder i godt dagslys, så din bolig tager sig bedst ud. Prøv til en start at slukke al unaturlig lys, og arbejd med hvad dagen giver dig. Vær dog opmærksom på at direkte sollys kan have en tendens til at overskinne billeder, hvilket bør tages i mente.

Dårligt naturligt lys

Det kan dog ikke altid lade sig gøre at få et rum til at fremstå lyst med naturligt lys, og derfor er det okay at bruge kunstigt lys som et alternativ i disse situationer. Du kan for eksempel bruge ekstra blitz som et virkemiddel. Her er det vigtigt, at du peger blitzen op mod loftet, for sådan kan du lyse rummet op, så det fremstår naturligt. Det kan være kompliceret, og derfor kan du i stedet forsøge dig med kunstigt lys som allerede er i rummet.

Din indretning gør en forskel

Selvom det måske burde være uvæsentligt for køberen, hvordan du har indrettet din ejendom, da de jo formentlig kommer til at bo meget anderledes, er det ikke betydningsløst, hvad dine rum fortæller. Når vi køber ny bolig, køber vi ikke bare et hus, men et hjem. Derfor handler vi altså i større grad ud fra vores følelser, og derfor er det vigtigt ,at vi kan have en følelsesmæssig forbindelse til den ejendom, som vi (måske) skal flytte ind i. Kort sagt sælger dine billeder bedre, hvis du samtidig kan sælge en historie. Du skal altså overveje, hvilken stemning og følelse folk skal have, når de kigger på dine fotos af de forskellige rum. Tager vi for eksempel udgangspunkt i stuen, vil de fleste nok gerne føle sig godt tilpas, se et sted man kan samles og slappe af samt føle en aura af hygge. Derfor er det vigtigt, at du gør, hvad du kan for at imødegå dette drømmebillede. Det gør du blandt andet ved at fokusere på detaljerne og sikre dig, at de potentielle købere ser det, du gerne vil have dem til at se. Du kan i dette tilfælde placere et tæppe på din sofa og nogle matchende puder, opsætte nogle afslappede familiefotos og tilføje lignende objekter til din stue, som fremkalder de ønskede følelser.

Oprydning må ikke udelades

Det gør måske ikke dig så meget med en sok her og en sovseplet der, men hvis dine billeder fremviser et sjusket hjem, klikker de fleste nok ud af din annonce uden yderligere overvejelser. Som tidligere nævnt skal køberne kunne se sig selv bo i de her omgivelser, og de kan ikke se sig selv bo i en fremmeds rod. Derfor bliver du nødt til at sørge for, at dit hjem står spotless, før du begynder at knipse med kameraet. Pas dog på at dine rum ikke kommer til at virke unaturligt rene og kunstige. Det handler om at finde den gyldne middelvej mellem lækker hybel og hjemme-følelse.

Kameravinklen på dine billeder

Ligesom lyset har stor indflydelse på kvaliteten af dine billeder, gør det samme sig gældende i forhold til den kameravinkel, du bruger. Som hovedregel er det vigtigt, at du zoomer helt ud, før du tager et billede. Det giver en bedre effekt, hvis beskueren kan se større dele af rummet og se sammenhængen, frem for udelukkende billeder tæt på, hvor man selv skal gætte sig til, hvordan rummene er skruet sammen.

Man siger, at en linse med en brændvidde på mellem 16 mm og 24 mm giver det bedste resultat, hvis du vil have det bedst mulige billede af hele rummet.

Undtagelsen til reglen, brug nærbilleder

Har du et objekt eller et særlig fordelagtigt element i din bolig, kan du fremhæve denne ved at tage kameraet tættere på, for at få det til at virke større. I denne sammenhæng er det altså en god idé at have kameraet tæt på, frem for at fange det større perspektiv. Det kan for eksempel være, at man vil have sin pool til at virke større, hvilket kan lade sig gøre ved at tage kameraet tættere på vandoverfladen. Ydermere kan det være, at man ønsker at lægge fokus på unikke og smukke detaljer ved ens bolig ved at følge et miljøbillede op med et nærbillede fra samme rum.

Husk at giv dine billeder det sidste finish

Du kan sagtens redigere dine fotos og snyde dig til lidt ekstra perfektion uden at være en fupmager. Det handler selvfølgelig ikke om at tilføje en pejs imaginær stuen, men blot at udbedre kvaliteten af det tekniske i billedet. De fleste professionelle fotografer vil give deres fotos ekstra kontrast og rette farver til, før de udgiver et billede. Det bør du også gøre. Find eventuelt inspiration til dine boligbilleder ved at undersøge hvordan professionelle har gjort det i boligmagasiner og lignende.

Når du holder fotosession

Imens du knipser løs, er der et par ting, du som amatørfotograf kan have i tankerne for at opnå det bedste resultat af dine ejendomsbilleder.

  • Tag både billeder i bred- og højformat
  • Tag både nærbilleder af unikke detaljer og miljøbilleder af hele sammenhænge
  • Hold linjerne lige og undgå at tage billeder oppe eller nede fra
  • Naturligt lys, naturligt lys og naturligt lys!
Med disse ord er du klar til at tage de perfekte billeder til dit boligsalg! Husk desuden at teksten til din boligannonce ligeledes spiller en stor rolle i salget af din ejendom. Læs mere om tekstforfatning af din salgsannonce lige her.

HD boligvideo

For at opnå en visuelt dynamisk og meget fængende præsentation af en bolig, kan man få lavet en HD boligvideo. Det er det tætteste man som køber kommer på selv at gå rundt i rummene uden rent faktisk at være der. Videoen bliver ved hjælp af speak, musik og grafik en totaloplevelse for den potentielle køber.

I BoligEkstra gruppen har vi valgt de to bedste boligfotografer i dit område, og det er de bedste, ellers er de ikke i BoligEkstra gruppen

Greater Copenhagen