Vælg Land og region
 

Boligkøb – Prisudvikling i Spanien

Efter et meget mærkeligt 2020 kan vi allerede her ved årets start mærke en svag optimisme komme snigende. Det er så dejligt at høre fra vores kunder, der i den grad stadig er aktive for at finde den rigtige bolig, og de første har allerede været en tur her i Spanien for at starte året i gang med at købe. Vi fornemmer at der er rigtig mange som hungrer efter deres nye eller nuværende hjem i Spanien.

BoligEkstra bliver jævnligt spurgt om, hvad vi tror udviklingen på priserne i Spanien vil være her i 2021. Og selvfølgelig som købere – med et 'håb' i spørgsmålet om, at det bliver billigere at købe.

Feriebolig spanien

Vi vil gerne give et klart svar, men det ved vi jo alle det ikke er muligt. Der er kun 2 parter i hele verdenen, som kan værdiansætte den rigtige pris – nemlig den sælger og køber, som bliver enige om en købesum. Det er og bliver den rigtige pris i 'nuet'. Men jeg vil rigtig gerne forsøge at komme med et kvalificeret bud ud fra tendenser og dermed tage et 'kig'i krystalkuglen for udvikling af boligpriser i Spanien for 2021..


Når jeg vover det – så er det samtidig vigtigt at dele boligmarkedet i to markeder:

Udvikling på handel med eksisterende boliger, (resale)
Udvikling på nye projekter, (new developments)

Hele Spanien vil være en meget stor mundfuld at komme med et bud på, da 'beliggenhed' som altid er afgørende for enhver prissætning. Så i denne her vurdering, holder jeg mig til min tro på udviklingen på Solkysten.

Den seneste tilgængelige statistik er fra tredje kvartal 2020, hvormed det måske vil være en smule for tidligt at lave konklusioner på basis af statistiske tal. Det vil jeg komme tilbage til, så snart jeg ser de officielle tal for hele 2020.

Men hvad kan vi så helt konkret se på prisudviklingen her på Solkysten?

Den 16/08-2021 Netop hjemvendt fra Almunecar Costa del sol:
I 2019 og 2020 kunne man på strandpromenaden overalt på hele solkysten se tusindvis af 'Se-Vende' - 'Til salg' skilte pryde snesevis af balkonner på samtlige ejendomme på den Spanske solkyst, men det første vi konstaterede var at der ingen 'Se Vende' - skilte var længere, fandt man endelig en mægler der havde et par ferieboliger til salg, var det ikke muligt at 'tinge' om prisen.
det der var mere sigende var at i 2019 og 2020 var samtliger bjergskråninger ud mod kysten i hele syd-Øst Spanien, plastret til med byggekraner og boligprojekter, som i dag var forbavsende få.
det får mig til at konkludere at Corona og Brexit har bevirket et 'Skvulp' i byggeaktiviteten, som i en kort periode 2020 'Trykkede' priserne, men det ser nu ud til et 'Vacum' i udbud af ferieboliger er opstået, og priserne formentlig og naturligt vil stige væsentligt den kommende tid.

Køb af eksisterende boliger:

Ejendomsmægler Feriebolig spanien
Bungalov Andalusia

Når vi ser i databaserne for udbudte ejendomme, er der ikke de store prisændringer at spore. Det er der flere årsager til. Nogle sælgere ligger 2020 bag sig og satser på at markedet kommer stærkt tilbage efter Brexit, hvorfor de ikke ønsker at regulere på udbudsprisen – særligt ikke de sælgere, som har god tid.

Andre sælgere håber på at køberne kommer herned og bliver så interesserede, at de kommer med et konkret bud, så udbudsprisen kan 'testes' af i en forhandling.

Vores bud på prisjusteringer i 2021 er på nuværende tidspunkt, at vi generelt forventer at se lidt optimisme i udbudte priser. MEN, det er ikke sort og hvidt. Der er også ejendomme som enten ligger så fantastisk at du ikke vil opnå prisafslag.

Køb af nye projektboliger

Ejendomsmægler Spanien
Nyt project i Malaga
 

Når vi kigger på udbuddet af nye projekter, så er der intet coronatid som officielt er slået igennem på priserne endnu. Og så alligevel lidt… Vi oplever at udbyder i nogle henseender er villige til at drøfte prisnedslag på tilvalg. Men… vi oplever også, at nogle af udbyderne har taget visse inkluderede tilvalg ud af projektet, og dermed ser det ud til at køber kommer til at få mere med i posen ved en forhandling ?

Mulighed for gode boligkøb i 2021
Der er ingen tvivl om, at der vil være gode køb at gøre som boligkøber her på Solkysten i 2021. Hvad enten du søger bolig til investering, feriebolig eller nyt projekt. Og i disse tider med negativ rente i banken, der måske et meget godt tidspunkt at overveje at investere den fri kapital i en feriebolig.

Har du planer om at komme til Spanien i år

Villa Frederikshavn
Kontakt BoligEkstra Spanien
 

Hvis du har tanker om enten køb eller salg af bolig her i 2021, så kontakt en Spansk Boligekstra partner der med glæde vil tage en snak med jer om mulighederne og det aktuelle markedet her på Solkysten. Boligekstra hjælper også gerne med bookning af hotel eller ferielejlighed, afhentning i lufthavnen ect. - eller til at tage en tur rundt og se på kystens mange muligheder. Se evt. hvad der pt. udbydes.

Vi kender kysten, her på Costa del Sol. Der er en kyststrækning på 120 km i Andelusien og der er rigtigt meget at vælge imellem. Det er her vi starter rejsen sammen med dig, fordi når det handler om at købe bolig i Spanien, så handler det om de tre vigtigste ting ved en bolig.
Og det er beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed.

  

Granada