søg her:
XpDetail Online

BoligEkstra.dk FAQ

FAQ = Ofte stillede spørgsmål (Frequently asked questions)
Har du problemer eller spørgsmål til BoligEkstra.dk, Eller til din Online ejendomsmægler portal, stil dem her.

BoligEkstra.dk er en web-baseret bolig platform, der hjælper alle involverede parter i en ejendomshandel. BoligEkstra.dk giver alle mulighed for at spare mange penge og benytte den digitale platform til promovering og besvarelse af spørgsmål, download blanketter, formularer osv.

Har du et spørgsmål, så stil det her, eller find svar i allerede stillede spørgsmål.


Bolighandel
02-03-2021
Tonny Parnell

Hvad er ejendomsværdiskat?  

Ejer du en bolig, og bor du der selv, skal du betale ejendomsværdiskat. Men hvordan bliver ejendomsværdiskatten opkrævet, og hvor stort et beløb er der tale om? Få svarene her.

Der findes to typer af boligskat. Den ene er grundskyld, og den anden er ejendomsværdiskat. På disse linjer kan du blive klogere på skatten af værdien af din ejendom, mens du kan læse mere om grundskyld her.

Ejendomsværdiskat er en beskatning af værdien af din ejerbolig. Du skal betale skat af den, hvis du selv bor i boligen, og altså ikke hvis den for eksempel er lejet ud.

Du kan se, hvad du betaler i ejendomsværdiskat på din forskuds- og årsopgørelse.

Hvor meget skal du betale i ejendomsværdiskat?

Du betaler én procent af din ejendomsværdi i skat om året. Det vil sige, at hvis du har en bolig med en ejendomsværdi på tre millioner kroner, betaler du 30.000 kroner i ejendomsværdiskat.

Er ejendomsværdien over 3.040.000 kroner, stiger skatten til tre procent for resten af beløbet. Det vil sige, at hvis din ejendomsværdi er 3.140.000 kroner, så betaler du ejendomsværdiskat på tre procent af de sidste 100.000 kroner.

Det er den offentlige ejendomsvurdering, der er afgørende for, hvad du skal betale i ejendomsværdiskat. Det er forskelligt fra ejendom til ejendom, hvad det er for en vurdering, der gælder. Reglen er, at din ejendomsværdiskat altid bliver udregnet på baggrund af den laveste af følgende tre vurderinger:

  • Gældende ejendomsvurdering
  • 2001-ejendomsvurderingen tillagt 5 procent
  • 2002-ejendomsvurderingen

Det lyder måske mærkeligt, at 2001-vurderingen kan komme i spil. Årsagen er Fogh-regeringens skattestop i 2001, der også førte til et egentlig ejendomsværdiskattestop.

Hvorfor taler man om, at ejendomsværdiskatten skaber store uligheder?

På grund af skattestoppet fra 2001 og de ovennævnte regler om, hvilke ejendomsvurderinger der danner grundlag for din ejendomsværdiskat, taler man indimellem om, at udviklingen i ejendomsværdiskatterne er uretfærdig.

Overordnet set gælder skattestoppet for alle, men det er langt mere værd for dem, der har boliger, der er steget meget i værdi siden 00’erne, fordi deres skattebetaling bliver udregnet på baggrund af en ejendomsvurdering, der ikke stemmer overens med boligens egentlige værdi.

Som følge af det nye boligskatteforlig, vil ejendomsværdiskatten fremover i langt højere grad skulle følge boligens egentlige værdi. De nye og forberede offentlige ejendomsvurderinger som begynder at blive rullet ud i efteråret 2020 skal sikre, at hvis din bolig stiger i værdi, skal din skattebetaling følge med. Og hvis din bolig falder i værdi, så skal skatten tilsvarende falde.

Hvad betyder udskydelsen af den nye boligbeskatning til 2024 for ejendomsværdiskatten?

Det betyder, at alle dem der havde set frem til at få lavere boligskatter fra 2021, ikke får det. Og så alligevel. Regeringen har nemlig vedtaget at sætte ejendomsværdiskatteprocenten ned fra 1 til 0,92 procent fra 2021 til 2023 og yderligere ned til formentlig 0,55 procent fra 2024 og frem.

Samtidig bliver progressionsgrænsen – det såkaldte millionærknæk – hævet fra 3.040.000 kroner til formentlig 9.200.000 kroner. Den nye skattesats for værdien over det nye millionærknæk bliver 1,4 procent – mod de nuværende tre procent.

Når vi skriver, at den progressionsgrænse formentlig kommer til at lægge på 9,2 millioner kroner, er det, fordi det ikke er helt fastlagt endnu, hvor den præcis kommer til at lægge. Det er nemlig vedtaget, at andelen af boligejere over progressionsgrænsen skal være lige så stor i 2024, som den er i dag.

Udviklingen i de forskellige ejendomssatser fra 2020 til 2024:

  2020 2021 2022 2023 2024
Ejendomsværdiskattesats (lav sats) 1,00% 0,92% 0,92% 0,92% 0,55%
Progressionsgrænse (værdi) 3.040.000 kr. 3.040.000 kr. 3.040.000 kr. 3.040.000 kr. 9.200.000 kr.
Ejendomsværdiskat (høj sats) 3,0% 3,0% 3,0% 3,0% 1,4%

Boligejerne må ikke betale mere i skat i 2024 end i 2023. Hvad betyder det?

En af hovedpunkterne i den nye skatteaftale er, at boligejerne ikke må betale mere i skat i 2024 end de gjorde i 2023. Derfor får boligejerne en rabat, der svarer til forskellen på det de betalte i 2023, og det de skulle have betalt under det nye regelsæt. Rabatten skal ikke betales tilbage.

Du får rabatten hvert år, så længe du bliver boende i boligen, og den bliver ikke udregnet på ny år efter år. Du vil altså få det samme beløb i rabat i 2024, 2025, 2026 osv.

De boligejere, der køber fra 2024 og frem, skal til gengæld betale det fulde beløb efter de nye regler.


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

Page: 1
[1] 2 >
11-03-2021


Advokatforbehold.

Advokatforbehold
Når sælger og køber er blevet enige om prisen, vil ejendomsmægleren typisk fremsende et køber-oplysningsskema, hvor du skal udfylde dine oplysninger, herunder hvilken boligadvokat du ønsker at benytte.

....
Bolighandel Advokatforbehold.

02-03-2021


Beregn mit boliglån

Låneberegnere til boliglån

Her på siden kan du regne på dine muligheder med et boliglån. Tast blot dine oplysninger ind i låneberegnerne, så kan du bl.a. se, hvad du har råd til, sammenligne vores forskellige låntyper, beregne friværdi mv.

....
Bolighandel Beregn mit boliglån

02-03-2021


Hvad er ejerudgift?

Hvad er en "ejerudgift" og hvad dækker det over
Hvis du er på jagt efter en bolig, er du med garanti stødt på begrebet ejerudgift pr måned i ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Find ud af, hvad det dækker over, og hvad du skal være opmærksom på.

....
Bolighandel Hvad er ejerudgift?

02-03-2021


Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

Ejer du en bolig, Som boligejer skal du betale både ejendomsskat og grundskyld samt ejendomsværdiskat, og det kan være en kompliceret størrelse at få overblik over. Her kan du læse mere om den ene del – ejendomsskat og grundskyld.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

01-03-2021


Hvad er en PDF File

Hvad er en PDF file
Portable Document Format er et åben standard-filformat skabt af Adobe Systems i 1993. Det blev til en ISO-standard i 2008. PDF

....
Bolighandel Hvad er en PDF File

27-02-2021


Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?
Går du og overvejer at købe hus? Så skal du være opmærksom på, de fælder man kan rende i. Hvis ikke kan det blive dyrt. Læs mere om hvad du skal holde øje med, og hvad du kan spare ved at gøre det, lige her!

....
Bolighandel Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

27-02-2021


Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

Boliglån - hvilke dokumenter skal du have styr på?>br /> Det er de færreste, som har råd til at betale en ejerbolig kontant, og derfor benytter langt de fleste sig af at tage et lån i banken, når de skal erhverve sig ny ejerbolig. En af de første skridt mod et boliglån er selvsagt at holde et møde med banken eller et realkreditinstitut, men har du styr på, hvilke dokumenter og informationer du skal medbringe

....
Bolighandel Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

26-02-2021


Hvad er liggetids-pest?

Har du hørt om liggetids-pest, og hvordan det kan skade dit boligsalg? Hvis ikke så se med her, og få 3 gode råd til hvordan du kan undgå at blive ramt.

....
Bolighandel Hvad er liggetids-pest?

26-02-2021


Hvad er en elinstallationsrapport?

Hvad er en elinstallationsrapport?
Når du skal købe eller sælge et hus, bliver der i de fleste tilfælde udarbejdet en elinstallationsrapport som led i huseftersynsordningen. Her kan du se, hvad en elinstallationsrapport indeholder.

....
Rapporter Hvad er en elinstallationsrapport?

22-02-2021


Om salg uden mægler

Om salg uden mægler

Salg af boliger i Danmark sker oftest gennem en ejendomsmægler. Men har man mod på og kræfter til selv at stå for salget af sin bolig, kan der både være penge og frustrationer at spare.

....
Bolighandel Om salg uden mægler

17-02-2021


Gennemgang af købsaftale

Gennemgang af købsaftale
Købsaftalen indeholder de forskellige vilkår, som indgår i handlen. Disse vilkår skal tydeligt angive hvem, der sælger hvad til hvem, og hvilke betingelser der indgår i handlen. Når køber og sælger har underskrevet købsaftalen, er de begge bundet af den. Købsaftalen indeholder bl.a.:

....
Bolighandel Gennemgang af købsaftale

17-02-2021


Tinglysning af skøde

Tinglysning af skøde
Få professionel hjælp til udarbejdelse og tinglysning af skøde
BoligEkstra.dk samarbejder med Boligadvokater der til en fair pris,  sikrer dig en juridisk korrekt udarbejdelse af skøde og tinglysning heraf. Samtidigt er du sikret professionel rådgivning gennem hele forløbet fra din personlige boligrådgiver.

....
Bolighandel Tinglysning af skøde

16-02-2021


Boligguide – FAQ om bolighandel

Boligguide – FAQ om bolighandel
Spar penge ved selvsalg
Det er meget populært blandt danskere at foretage et selvsalg af sin bolig. Fordelene er da heller ikke til at overse, da du kan spare mange tusinde kroner. Samtidig har det aldrig været nemmere at sælge sin bolig selv, da du kan annoncere for din bolig online. Brug BoligEkstra.dk som boligguide

....
bolighandel Boligguide – FAQ om bolighandel

16-02-2021


Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter?
Servitutter kan gælde for alle typer ejendomme. Det gælder altså både for rækkehuse, sommerhuse, enfamiliehuse, etageejendomme eller byggegrunde.

....
Bolighandel Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

16-02-2021


Salgsopstilling

Hvad er en salgsopstilling? 
En salgsopstilling er en salgspræsentation af en bolig og indgår som en del af selve købsaftalen. Salgsopstillingen indeholder en beskrivelse af den omtalte ejendom, med tilhørende fotografier, tekniske data og en plantegning. Den indeholder derudover oplysningerne om grundens arealer, forbrug af vand, varme og el, forslag til finansiering af købet og offentlig registrering etc. 

....
Bolighandel Salgsopstilling