søg her:
XpDetail Online

BoligEkstra.dk FAQ

FAQ = Ofte stillede spørgsmål (Frequently asked questions)
Har du problemer eller spørgsmål til BoligEkstra.dk, Eller til din Online ejendomsmægler portal, stil dem her.

BoligEkstra.dk er en web-baseret bolig platform, der hjælper alle involverede parter i en ejendomshandel. BoligEkstra.dk giver alle mulighed for at spare mange penge og benytte den digitale platform til promovering og besvarelse af spørgsmål, download blanketter, formularer osv.

Har du et spørgsmål, så stil det her, eller find svar i allerede stillede spørgsmål.


Bolighandel
16-02-2021
Tonny Parnell

Salgsopstilling  

Hvad er en salgsopstilling? 
En salgsopstilling er en salgspræsentation af en bolig og indgår som en del af selve købsaftalen. Salgsopstillingen indeholder en beskrivelse af den omtalte ejendom, med tilhørende fotografier, tekniske data og en plantegning. Den indeholder derudover oplysningerne om grundens arealer, forbrug af vand, varme og el, forslag til finansiering af købet og offentlig registrering etc. 

Sælger du din bolig gennem en ejendomsmægler,
er det et krav, at der bliver udarbejdet en salgsopstilling. Sælger du derimod privat, hvor der ikke er nogen tilknytning af professionelle parter, er det ikke et krav, at du udarbejder en salgsopstilling – det kan i dette tilfælde, som privat sælger, anbefales at kontakte en advokat, for at sikre sig at salget af boligen, bliver foretaget korrekt. 

Salgsopstillingen er noget af det første, den potentielle køber får adgang til ved bolighandlen og vedlægges samtidig også i den endelige købsaftale. Dokumentet udleveres af ejendomsmægleren, der formidler salget af ejendommen, eller kan i de fleste tilfælde også findes på nettet.  

 

Hvordan læser man en salgsopstilling? 

Ejerudgifter, Brutto/Netto og servitutter. Det hele kan rigtig hurtigt blive uoverskueligt, hvis man ikke er vant til at arbejde med salg/køb af ejendomme. Det er vigtigt at læse salgsopstillingen grundigt igennem, fra start til slut i købsaftalen. Vær opmærksomhed på, at indholdet kan variere i forbindelse med rettelser og eventuelle tilføjelser, fra den første version du fik udleveret, til den endelige version der indgår i købskontrakten. Det kan være vanskeligt, uden de professionelle briller at spotte ændringer – kos BoligEkstra.dk har vi stor erfaring inden for boligrådgivning og ved derfor, hvad man bør være opmærksom på i processen. 

 

Salgsopstilling eksempel

Salgsopstillingen indeholder en detaljeret beskrivelse af ejendommen, en oversigt over ejendommens økonomiske forhold samt plantegning, billeder og evt. illustrationer. Indholdet kan variere alt efter, hvilken ejendomsmægler der har udarbejdet den, og hvilken ejendom der er tale om. Dog er det stadig vigtigt at være observant omkring, at den udleverede salgsopstilling opfylder alle de lovpligtige oplysninger med. 

 

En salgsopstilling vil typisk indeholde følgende punkter:  

  • Den kontante handelspris
  • Matrikelnummer og adresse
  • Finansieringsforslag
  • Grundværdi
  • Forsikringsforhold
  • Oplysninger om forurening
  • Servitutter
  • Ejendomsskatter
  • Renovation
  • Gæld eller andre byrder, der omfatter ejendommen
  • Anvendelsesudgifter (el, varme, vand, gas)
  • Antenneafgift
  • Fælles udgifter/ ejerudgifter
  • Kontingent til en grundejerforening 
  • Medfølgende hårde hvidevare og andre løsøre 
  • Evt. fælleslån der overtages 

 

Tilbage i 2015 var der et lovkrav om, at salgsopstillingen skulle indeholde en beregning af brutto- og nettoafgifter ved et finansieringsforslag. Da lovkravet efterfølgende er blevet ophævet, er det derfor ikke alle salgsopstillinger der indeholder dette. Det er derfor yderst essentielt at være opmærksom i gennemgangen af din salgsopstilling.

Undgå uforudsete omkostninger og hindringer ved salg eller køb af en ejendom – tag kontakt til Boligekstra.dk og bliv tildelt en boligrådgiver, der guider dig igennem hele processen fra start til slut.

Læs mere om hvordan BoligEkstra’s boligadvokater kan hjælpe dig med din bolighandel her. 

 

Fejl i salgsopstilling

Det ses desværre at salgsopstillingen, udarbejdet af ejendomsmægler, kan være fyldt med fejl og mangler, der giver et misvisende indtryk af ejendommens økonomi eller ejendommen i al almindelighed. Typisk kan fejlene omfatte forkerte angivelser af ejendomsværdiskat, der for både køber og sælger kan få store økonomiske konsekvenser. Er ejendomsværdiskatten fejlagtigt sat for højt, bliver ejendommen vanskeligere at sælge. Det kan for sælger betyde, at udbudsprisen bliver sat lavere, end den ellers ville have været, hvis den var reguleret korrekt. Set fra købers side, optræder tilsvarende fejl, dog med omvendt fortegn – køber vil her få sig en ubehagelig overraskelse, når han efter underskrevet købskontrakt, finder ud af at den månedlige ydelse er betydeligt højere end forventet. 

Du kan i visse tilfælde modtage erstatning, ved at klage over mæglers ukorrekte salgsopstilling. Klagenævnet for Ejendomsformidling behandler ca. 300 klager årligt, og i langt de fleste tilfælde får klager helt eller delvist medhold af nævnet. 

 

Særligt 5 fejl går igen i salgsopstillingen

5 meget betydelige fejl, der desværre ses alt for ofte i mæglers salgsopstilling, som kan resultere i uforudsete omkostninger efter underskrevet købskontrakt:

  1. Ejendomsværdiskat
  2. Ejendomsvurdering
  3. Driftsudgifter
  4. Månedlig ydelse
  5. Boligareal

 

Derudover er det relevant for dig som køber at vide, at ejendomsmægleren har ansvaret for, at salgsopstillingen er korrekt. Hvis mægleren glemmer en post eller laver fejl i beregninger, har vedkommende et erstatningsansvar over for køberen. 

Indholdet af en salgsopstilling kan være svært at gennemskue, men som din boligadvokat, gennemgår vi salgsopstillingen og gør dig opmærksom på eventuelle fejl eller ændringer, der ikke stemmer overens med indholdet i købsaftalen. Din rådgiver vil gennem hele forløbet stå til rådighed i forbindelse med korrespondance med din bank eller mægler, så uforudsete gebyrer eller udgifter ikke dukker op efter underskrevet købsaftale. 

Se mere til, hvordan BoligEkstra.dk kan hjælpe dig i dit boligkøb her.

 

Tjek op på mæglers oplysninger

Eventuelle udgifter ved at eje en ejerlejlighed, kan splittes op i renter, afdrag og ejerudgifter – hvor sidstnævnte består af blandt andet: ejendomsskat, ejendomsværdiskat og fællesudgifter til ejerforening. Du kan ved tilgang af flere offentlige og statslige hjemmesider, tilgå de samme oplysninger som mægler udlægger. Her kan du tjekke om mæglers oplysninger i salgsopstillingen er korrekte eller blot lade din boligrådgiver overtage processen, så du kan koncentrere dig om andre praktiske gøremål ved dit boligsalg/køb. 


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

Page: 1
[1] 2 >
11-03-2021


Advokatforbehold.

Advokatforbehold
Når sælger og køber er blevet enige om prisen, vil ejendomsmægleren typisk fremsende et køber-oplysningsskema, hvor du skal udfylde dine oplysninger, herunder hvilken boligadvokat du ønsker at benytte.

....
Bolighandel Advokatforbehold.

02-03-2021


Beregn mit boliglån

Låneberegnere til boliglån

Her på siden kan du regne på dine muligheder med et boliglån. Tast blot dine oplysninger ind i låneberegnerne, så kan du bl.a. se, hvad du har råd til, sammenligne vores forskellige låntyper, beregne friværdi mv.

....
Bolighandel Beregn mit boliglån

02-03-2021


Hvad er ejerudgift?

Hvad er en "ejerudgift" og hvad dækker det over
Hvis du er på jagt efter en bolig, er du med garanti stødt på begrebet ejerudgift pr måned i ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Find ud af, hvad det dækker over, og hvad du skal være opmærksom på.

....
Bolighandel Hvad er ejerudgift?

02-03-2021


Hvad er ejendomsværdiskat?

Ejer du en bolig, og bor du der selv, skal du betale ejendomsværdiskat. Men hvordan bliver ejendomsværdiskatten opkrævet, og hvor stort et beløb er der tale om? Få svarene her.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsværdiskat?

02-03-2021


Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

Ejer du en bolig, Som boligejer skal du betale både ejendomsskat og grundskyld samt ejendomsværdiskat, og det kan være en kompliceret størrelse at få overblik over. Her kan du læse mere om den ene del – ejendomsskat og grundskyld.

....
Bolighandel Hvad er ejendomsskat og grundskyld?

01-03-2021


Hvad er en PDF File

Hvad er en PDF file
Portable Document Format er et åben standard-filformat skabt af Adobe Systems i 1993. Det blev til en ISO-standard i 2008. PDF

....
Bolighandel Hvad er en PDF File

27-02-2021


Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?
Går du og overvejer at købe hus? Så skal du være opmærksom på, de fælder man kan rende i. Hvis ikke kan det blive dyrt. Læs mere om hvad du skal holde øje med, og hvad du kan spare ved at gøre det, lige her!

....
Bolighandel Hvad skal man især være opmærksom på, når man køber hus?

27-02-2021


Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

Boliglån - hvilke dokumenter skal du have styr på?>br /> Det er de færreste, som har råd til at betale en ejerbolig kontant, og derfor benytter langt de fleste sig af at tage et lån i banken, når de skal erhverve sig ny ejerbolig. En af de første skridt mod et boliglån er selvsagt at holde et møde med banken eller et realkreditinstitut, men har du styr på, hvilke dokumenter og informationer du skal medbringe

....
Bolighandel Boliglån - Kreditforening hvilke dokumenter

26-02-2021


Hvad er en elinstallationsrapport?

Hvad er en elinstallationsrapport?
Når du skal købe eller sælge et hus, bliver der i de fleste tilfælde udarbejdet en elinstallationsrapport som led i huseftersynsordningen. Her kan du se, hvad en elinstallationsrapport indeholder.

....
Rapporter Hvad er en elinstallationsrapport?

26-02-2021


Hvad er liggetids-pest?

Har du hørt om liggetids-pest, og hvordan det kan skade dit boligsalg? Hvis ikke så se med her, og få 3 gode råd til hvordan du kan undgå at blive ramt.

....
Bolighandel Hvad er liggetids-pest?

22-02-2021


Om salg uden mægler

Om salg uden mægler

Salg af boliger i Danmark sker oftest gennem en ejendomsmægler. Men har man mod på og kræfter til selv at stå for salget af sin bolig, kan der både være penge og frustrationer at spare.

....
Bolighandel Om salg uden mægler

17-02-2021


Gennemgang af købsaftale

Gennemgang af købsaftale
Købsaftalen indeholder de forskellige vilkår, som indgår i handlen. Disse vilkår skal tydeligt angive hvem, der sælger hvad til hvem, og hvilke betingelser der indgår i handlen. Når køber og sælger har underskrevet købsaftalen, er de begge bundet af den. Købsaftalen indeholder bl.a.:

....
Bolighandel Gennemgang af købsaftale

17-02-2021


Tinglysning af skøde

Tinglysning af skøde
Få professionel hjælp til udarbejdelse og tinglysning af skøde
BoligEkstra.dk samarbejder med Boligadvokater der til en fair pris,  sikrer dig en juridisk korrekt udarbejdelse af skøde og tinglysning heraf. Samtidigt er du sikret professionel rådgivning gennem hele forløbet fra din personlige boligrådgiver.

....
Bolighandel Tinglysning af skøde

16-02-2021


Boligguide – FAQ om bolighandel

Boligguide – FAQ om bolighandel
Spar penge ved selvsalg
Det er meget populært blandt danskere at foretage et selvsalg af sin bolig. Fordelene er da heller ikke til at overse, da du kan spare mange tusinde kroner. Samtidig har det aldrig været nemmere at sælge sin bolig selv, da du kan annoncere for din bolig online. Brug BoligEkstra.dk som boligguide

....
bolighandel Boligguide – FAQ om bolighandel

16-02-2021


Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter

Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter?
Servitutter kan gælde for alle typer ejendomme. Det gælder altså både for rækkehuse, sommerhuse, enfamiliehuse, etageejendomme eller byggegrunde.

....
Bolighandel Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter