søg her:
XpDetail Online

BoligEkstra.dk FAQ

FAQ = Ofte stillede spørgsmål (Frequently asked questions)
Har du problemer eller spørgsmål til BoligEkstra.dk, Eller til din Online ejendomsmægler portal, stil dem her.

BoligEkstra.dk er en web-baseret bolig platform, der hjælper alle involverede parter i en ejendomshandel. BoligEkstra.dk giver alle mulighed for at spare mange penge og benytte den digitale platform til promovering og besvarelse af spørgsmål, download blanketter, formularer osv.

Har du et spørgsmål, så stil det her, eller find svar i allerede stillede spørgsmål.


Bolighandel
16-02-2021
Tonny Parnell

Servitutter og byrder  

Hvilke servitutter kan jeg finde på min ejendom og hvad omhandler de?

Der kan findes flere forskellige servitutter på ejendomme. Servitutter og byrder kan deles op i to slags rettigheder; privatretlige rettigheder og offentligretlige rettigheder. De privatretlige rettigheder er de rettigheder, som en privatperson har tinglyst over ejendommen. Omvendt er de offentligretlige rettigheder de rettigheder, der er tinglyst over en ejendom af offentlige myndigheder.

Derudover kan servitutter strække sig over mange flere bestemmelser, f.eks. rettigheder til boligens anvendelse eller kommunale byudviklingsplaner eller lokalplaner. Derfor kan der være mange tinglysninger af forskellige servitutter på en ejendom. Der findes eksempelvis også servitutter om:

  • Køberrettigheder/forkøbsrettigheder
  • Krav til udformning og farve på bygningen
  • Bestemmelser for brugsret og vedligeholdelse af fælles indkørsel
  • Specifikke krav til højden af hæk og hegn på grunden
  • Bestemmelser for hvilke husdyr der må holdes på grunden
  • Bestemmelser for, hvor og hvor højt du må bygge på grunden

Læs også: Hvilke ejendomme kan pålægges servitutter?

Udsigtsservitut

Denne slags servitut sætter begrænsninger for, hvor højt du må bygge, så du ikke generer dine naboer og de eksempelvis mister deres udsigt til f.eks. hav, søer eller skov.

 

Ulempeservitut

Betegner de servitutter, som forbyder røg, larm eller lugt, som er til gene for dine naboer.

 

Færdselsret/vejrettigheder

Betegner de servitutter der omhandler, at du eksempelvis ikke må passere gennem en anden mands ejendom, hvis du f.eks. skal ned til stranden.

 

Servitut om luftfartshindring

Denne servitut betegner begrænsninger for, hvor højt du må bygge for ikke at forstyrre flytrafikken. Boligejere i Københavnsområdet må eksempelvis ikke have hverken flagstænger eller bygninger, der er over 25 meter, da de ellers kan forstyrre flytrafikken.

 

Tilstandsservitut

Disse servitutter kan eksempelvis være, at du ikke må røre ved en transformerstation, der eventuelt er placeret på din grund. Det kan også være, at du ikke må forstyrre de offentlige forsyningsledninger, som løber gennem din grund.

 

Rådighedsservitut

Disse servitutter omhandler f.eks. at du ikke må ændre på en offentlig sti, der går gennem din grund. Det kan også være, at din nabo har brugsret til den vej, der går op til dit hus og derfor gerne må benytte vejen.

 

Bebyggelsesprocent

Dertil kan der komme begrænsninger afhængig af, hvor høj eller lav bebyggelsesprocenten er for en bolig. Bebyggelsesprocenten angiver hvor mange procent af grundens areal, du må bygge på. Hvis du f.eks. er på udkig efter et sommerhus, er bebyggelsesprocenten typisk lav, så der er mulighed for åbne områder på grunden. For et almindeligt parcelhus er bebyggelsesprocenten typisk 30, men der kan stå andet i servitutterne eller lokalplanen.

Derfor er det vigtigt at gennemgå servitutterne på en ejendom, inden du skriver under på købsaftalen. Der kan eksempelvis være servitutter på en ældre ejendom, som du har i sinde at købe, som ikke er relevante for dig, da servitutterne eventuelt er knyttet til en bestemt situation på det tidspunkt, hvor de blev stiftet. Derfor vil disse servitutter måske ikke have den store betydning for dig nu. Omvendt kan der være servitutter, som begrænser dig i forhold til f.eks. byggeprojekter.


.
. Din kommentar Coments      Print ArtikelPrint      Skriv ArtikelSkriv

Page: 2
1 [2] >
24-10-2020


WORLD’S LEADING POWER SYSTEM OPERATORS LAUNCH GLOBAL CONSORTIUM
MÆRSK er nu allerede gået ind, og sammen med Ørsted og Haldor Topsø vil de lægge sig i front for det Danske Energinet med Bunkers aktivitet i Helsingør....
Udvikling WORLD’S LEADING POWER SYSTEM OPERATORS LAUNCH GLOBAL CONSORTIUM

24-10-2020


WORLD’S LEADING POWER SYSTEM OPERATORS LAUNCH GLOBAL CONSORTIUM
MÆRSK er nu allerede gået ind, og sammen med Ørsted og Haldor Topsø vil de lægge sig i front for det Danske Energinet med Bunkers aktivitet i Helsingør....
Udvikling WORLD’S LEADING POWER SYSTEM OPERATORS LAUNCH GLOBAL CONSORTIUM